Възкресиха любимо на екскмета Камбитов дружество, но с друго име

Сподели във Facebook

Създадоха ново общинско дружество за забавления в Благоевград. С 31 гласа "за, 6 "против" и един въздържал се, съветниците приеха решението на градоначалника Стоянов.

Еднолично дружество с ограничена отговорност "Арт стейдж енд фест", реално е закритото преди година "Благоевград фест" - най-лъбимото на бившия кмет Атанас Камбитов, закрито от наследника му Румен Томов.

Дейността му ще бъде тясно свързана с организиране и провеждане на културни, спортни, социални и туроператорски мероприятия, неизменно свързани с дейностите, провеждани от Община Благоевград. Целта е новото звено да генерира приходи, като с част от тях да бъде обезпечена самоиздръжката му, а останалите да бъдат начислявани като печалба.

Чрез организирането и реализирането на фестивали и културни събития от „Арт стейдж енд фест“ ще бъдат създадени възможности за развитие на туризма в областния център. По време на сесията стана ясно, че новото дружество ще използва налични активи на Общината за реализиране на дейността си, с цел да бъде облекчен бюджетът на администрацията.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано