Янев в Банско: Бизнесът не бива да се затваря

Сподели във Facebook

Премиерът Стефан Янев обяви в Банско, че МЗ подготвя план с Ковид мерки. Той е категоричен, че бизнесът не бива да се затваря.

"Всички тези мерки е важно да намерят точния баланс между усилията за здравето на хората и междувременно да не се затваря бизнесът, защото това за взаимосвързани процеси. Не може да има едно за сметка на другото. Трябва да има хармонично движение и в двете посоки. Тези мерки трябва да са внимателно балансирани", заяви Янев, който бе гост на Джаз фестивала в Банско, придружен от областния управител на Благоевград Николай Шушков.

Янев коментира лаконично и проблема с бъджета, като изтъкна, че за това са отговорни депутатите.

"Това е въпрос, който трябва да бъде отправен към депутатите – до степента, в която те разбират сериозността на такъв тип решения. Те са изпратени в парламента, за да решават проблемите на хората, а не да създават такива. Очевидно е, че перспективата е без актуализация на бюджета, много социални плащания да нямат възможност да могат да бъдат осъществени през есента. Отговорността до голяма степен е в депутатите, да преценят отговорността как да го направят", обясни Стефан Янев.

Той похвали кмета на Банско Иван Кадев за добрата работа с държавната власт и за дейностите, свързани с утвърждаването на града като целогодишен курорт. Градоначалникът постави и искането за съдействие на държавното ръководство за реализиране на три проекта, които имат ключово значение за Банско. Това са обходният път от западната страна града, пътят от Банско до хижа Вихрен и довеждащият водопровод от местността "Караманица".

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано