Ясни са 11-те депутати от Пиринско

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Окончателно - ДПС на Делян Пеевски, е на второ място по брой гласове в Пиринско. За партията ДПС - Ново Начало са дали вот 26 620 гласа. За ГЕРБ, които са първи, гласувалите са  40 638 души в Благоевград и региона, съобщиха от РИК.

Трети са "Продължаваме промяната" с 11 132 гласа. "Възраждане" е четвърта политическа сила. Доверилите се на лидера Костадин Костадинов са10 028 и 10 024 гласа от жителите. За БСП - Обединена левица глас са дали 10 024 души.

Коалицята на Ахмед Доган е получила 8798 гласа. На последно място са ИТН. МЕЧ и "Величие" няма да имат депутатски мандати в Благоевградска област.

Четири са сигурните депутати в Първи избирателен район Благоевград - Росен Желязков, Стефан Апостолов от Симитли, Костадин Стойков от Петрич и Иван Герчев от Разлог - син на кмета там Красимир Герчев. Досегашният фаворит на ГЕРБ от Сандански Георги Георгиев, известен като Минерала", този път не е събрал достатъчно преференции.

 

ДПС вкарва в НС Делян Пеевски и Фатме Йелдъз. БСП е с депутат Кирил Добрев. "Възраждане" ще представялва адвокатката Цвета Рангелова. ПП е спечелила мандат за Андрей Цеков. Ахмед Вранчев влиза в парламента от партията на Доган, а Павела Митова - от ИТН.

 

Етикети:

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано