Югозападни общини получават 100 милиона лева

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

38 общини, сред които Петрич, Гоце Делчев, Сатовча, Дупница, Кюстендил, Кочериново, Бобов дол, Сапрарева баня, Брезник, получиха 100 000 000 лева за инфрастуктурни проекти.

Обко подписаните споразумения в МРРБ са 97. Към момента са сключени 1550 споразумения на обща стойност над 3,7 милиарда лева.

Още от началото на първия мандат на служебното правителство екипът на МРРБ приоритетно не е спирал да работи по Инвестиционната програма за общински обекти по Приложение 3 към Закона за държавния бюджет за 2024 г. Подаването на заявления от общините, проверката на същите за съответствие със закона, подписването на споразумения, както и извършване на съответни плащания по тях е регулярна дейност, която се извършва с ускорени темпове и без прекъсване. Министерството не е спирало активния диалог с общините и им оказва непрекъсната помощ в администрирането на проектите. Пропуски в документацията водят до удължаване на срока за сключване на някои договори, като МРРБ подпомага общините за отстраняването на допуснати грешки, окомплектоването на необходимите документи. В следващите години по програмата се очаква да бъдат финансирани проекти за над 7 милиарда лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано