Югозападни общини получиха държавни имоти

Сподели във Facebook

Правителството се разпореди с държавни имоти. Получават ги две общини в Югозапада. Единият от тях е бивш Пионерски лагер.

С решение на Министерски съвет "Орлово гнездо" над Земен става общински терен. Той представлява неурегулиран поземлен имот с площ 21 000 квадратни метра, отреден за „Пионерски лагер“, заедно със сградите в него. Имотът ще бъде използван за изграждане на паркови зони за отдих и спорт, детски площадки и спортни игрища, както и за осъществяване на социални, спортни и културни мероприятия със свободен достъп.

При нереализиране на предвидените дейности в срок до пет години от придобиването му, общината ще трябва да го прехвърли обратно на държавата. Областният управител на Перник трябва да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнение на условията, при които теренът със сградите се прехвърля на Общината.

Община Самоков получава собствеността върху имоти - частна държавна собственост в село Белчин, местност „Под буки“. Имотите, които представляват два терена с обща площ 835 кв. м, ще бъдат използвани за трасе на път за достъп до резервоар за питейно-битово водоснабдяване. Трасето е част от Комплексен проект за инвестиционна инициатива за строеж на общински обект от първостепенно значение, свързан с реконструкция на съществуващ резервоар за питейно-битово водоснабдяване на с. Белчин, изграждане на път за достъп и нов захранващ водопровод. Проектът е важен за задоволяване нуждите на населението от питейно-битово водоснабдяване на територията на селото. Изграждането на път за достъп до резервоара за питейно-битово водоснабдяване и нов захранващ водопровод ще позволят поддръжката и експлоатация на основното съоръжение и използването му по предназначение. Областният управител на Софийска област ще трябва да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнение на условията, при които се прехвърлят имотите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано