Юристи съветват общинари срещу 186 000 лева

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Обявиха конкурс за фирма, която да извършва юридически услуги, консултации и управление на европейски проекти. Обществената поръчка е за 186 000 лева. 

Решението е на дупнишкия кмет Първан Дангов. Според него външна фирма, която е с голяма капацитет, ще съветва как да се изпълняват без нарушения дейности по Закона за обществените поръчки, каквито са констатирани пред предходните десетина години в Дупница. Санкциите са били налагани за нарушение по ЗОП при управлението на ексградоначалника Методи Чимев, мотивира се Първан Дангов.

Обществената поръчка е на принципа на прякото договаряне, като са били изпратени покани до 6 фирми – адвокатско дружество „Спасов, Ангелов, Томов, Казанлиев и Харизанов“, еднолично адвокатско дружество „Вуковска“, адвокатско дружество „Христев и Христев“, „Про Легис“ ООД, „Легал Асист“ ЕООД и „Ес Ви Джи Консулт“ ЕООД. Офертите ще бъдат отворени на 19 март, а предвиденият срок на договора е за 2 години. Кой ще спечели общинските 186 хиляди лева, ще стане ясно на 19 март, когато офертите ще се отворят от комисията в Община - Дупница.

Обособени са две позиции. По първата се очаква юристите да дават правни становища по конкретно поставени въпроси и предлагане на мерки за тяхното решаване, както и изготвяне на документи като проектодоговори, заповеди, решения, протоколи, молби, отговори, жалби, частни жалби, възражения. От външната фирма ще се изисква да участва в разработването на вътрешни нормативни документи и изразяване на становища по тяхната законосъобразност, съгласуването на законосъобразност на издаваните от възложителя актове, като заповеди, решения, предложения до Общински съвет – Дупница, обесниха от кабинета на градоначалника Дангов.

По втората обявена позиция от юристите на избраната кантора ще се очаква да съгласуват по законосъобразност изготвените технически спецификации, които са необходими за провеждането и възлагането на обществените поръчки и изготвянето на цялостна документация, като образци на документи, както и указание за подготовката им. Друго изискване е предоставянето на правни консултации за законосъобразността на правните и фактическите действия за публикуване на документацията за обществени поръчки в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано