ЮЗДП - Благоевград търгува дървесината на по-ниски цени

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Недоволни от ценовата политика на ЮЗДП - Благоевград се срещнаха с директора Валентин Чамбов.

Присъстваха представители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми, във връзка със старта на кампанията по продажба на дървесина на първа тръжна сесия за следващата година. Преди дни от едно от сдруженията – „Форест“, изпрати отворено писмо, в което се настоява за промени в цените и начина на окачествяване на дървесината като предупредиха, че ако това не се случи, предстоят протестни действия в сектора. Днес на срещата представител на това сдружение липсваше.

Бяха обсъдени ценовата политика на предприятието, начина на продажба на дървесина - видовете процедури и количествата, които ще бъдат предложени за продажба. Директорът Чамбов подчерта, че цените, на които се предлага дървесината в момента от страна на ЮЗДП са по-ниски от цените на съседните държавни предприятия.

Към момента се търсят начини за пресичане на интересите на двете страни, така че да няма ощетени и дейностите по стопанисване на горските територии да се извършват пълноценно и в срок. Относно изграждането и почистването на постоянни и временни извозни пътища за дърводобив, които са едно от основните пера в себестойността на дървесината, директорът обясни, че предприятието освен с наличните, вече закупени багери и булдозери, ще подпомага дейността на фирмите и с още три специализирани багера, доставката на които предстои в най-кратък срок.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано