За първи път ремонтират основно петричка улица

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Със средства от държавата ремонтират основно възлова улица в Петрич. Реконструцията е чакана от години. Сега вече е възможно с отпуснатите 1 500 000 лева.

"Успяхме да се подготвим и да защитим финансиране от държавата, което е огромен плюс за вътрешноградската улична мрежа на Петрич", заяви кметът Димитър Бръчков.

Рехабилитацията започва от пресечната точка на улица „Цар Симеон“ с „Места“ и ще продължи до улица „България“. Предвидена е подмяна на водопроводната мрежа, полагане на нова асфалтова настилка, разширяване на кръстовището при ул. „Рокфелер“, за да се осигури нормално престрояване, тъй като това е маршрутът по който се движат тежкотоварните камиони в посока ГКПП-Златарево.

Основен ремонт на улица „Цар Симеон“ не е извършван никога, правено е само частично изкърпване на местата, където асфалтът е компрометиран.

„Улицата е изключително натоварена като движение, защото поема трафика към Промишлена зона на град Петрич, както и тежкотоварният от София към ГКПП „Златарево“ и от ГКПП-Кулата“ към Златарево. Фирмата-изпълнител трябва да положи бордюрите след асфалтирането, да направи хоризонталната маркировка и постави 15 пътни табели.

При извършването на ремонта ще се въвеждат временни организации на движението, които предварително ще се съгласуват, за което ще се поставят необходимите указателни знаци.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано