Забраниха автомобилни гонки в курортно село

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Заради зачестилите случаи на автомобилни гонки и създаване на предпоставки за инциденти, кмет сезира полицията.

Издаде заповед за абсолютната им забрана. Автовандалските изяви са в курортното село край Гоце Делчев - Попови ливади.

Градоначалникът Владимир Москов издаде заповед, с която забранява рганизирането или участието в нерегламентирани състезания по пътната инфраструктура или извън нея, използването на пътя за други цели, освен в съответствие с нейното предназначение, а именно за превоз на хора и товари. В заповедта се забранява още извършването, организирането или участието в демонстрационни маневри, групово управление, форсиране на място на двигатели.

През последните дни любители на офроуда буквално са изорали повърхността на полятата, на която години наред се провежда традиционния събор, посветен на Илинденско-Преображенското въстание. За случващото се са подадени сигнали до полицията, както от ръководството на Общината, така и от жители и гости на Попови ливади, които са станали свидетели на незаконните състезания.

В тази връзка, кметът Москов призовава всеки, който разполага с информация за подобни прояви, да подаде своевременно сигнал на телефон 112, на дежурния в община Гоце Делчев на тел. 088 800 60 80 или на наместник в село Попови ливади.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано