Задържане под стража за данъчни престъпници в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

В благоевградския съд водят с белезници трима, участвали в схема за пране пари и данъчни престъпления. Прокуратурата настоява да останат за постоянно в ареста.

Един от тях е търговец на дрехи с магазини в Благоевград и други градове - Радослав Стаменов, който развива и онлайн търговия с дрехи. С него пред съда застават съучастници в аферата, разкрита по време на специализирана операция, за която подробно информирахме вчера.

Стаменов има неплатени данъци в големи размери, уточняват от прокуратурата. Той е от Дупница, но големият му магазин е в благоевградския квартал "Еленово". Сочи се, че дължи на хазната около 9 милиона лева. Демонстрирал е изключително висок стандарт на живот. Само през последната година купил три поръчкови автомобила.

Събрани са доказателства за това, че след реализиране на продажбите група лица теглила крупни парични суми от банкомати посредством множество чужди платежни инструменти. Впоследствие парите били оставяни в офиса на Р.С. Установено е, че той и свързани с него лица влагали големи парични суми, придобити от осъществяваната незаконна дейност, в закупуване на движима и недвижима собственост. С действията си те извършвали престъпна дейност, изразяваща се в изпиране на пари.

Неговата майка също е участвала в данъчните измами. Тя обаче е била освободена с "подписка".

В хода на разследването са проведени разпити на множество свидетели, в т.ч. фиктивни собственици и управители на търговските дружества, изискани са документи на фирмите, извършен е данъчен анализ и доклад от ЦУ на НАП – София, в който се установяват престъпните схеми и извършване на злоупотреби с ДДС от търговските дружества. Проведени са претърсвания и изземвания от различни адреси, както и лични обиски. Приобщени са веществени доказателства, доказващи престъпленията.

Припомняме, преди месеци Радослав стана обект на крупен обир в дома му. Неизвестни все още са задигнали 200 000 лева от скрит сейф.Задигна

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано