"Задържане под стража" за петима дилъри и наркоман

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Прокуратурата в Благоевград разследва съвместно с граничари организирана престъпна група, чиято дейност е разпространение на наркотични вещества. В ареста са петима дилъри и наркоман. Заловили са ги по време на акция, водена от Гранична полиция-Благоевград.

Задържаните са от района на Симитли. Антон Димитров е на 36 години. Той и 28-годишният Антон Деничин, Найден Асенов и Васил Крушелиски са обвинени по два текста от НК. Белезници са щракнали и за Красен Чакъров на 24 години, който е техен клиент, зависим от дрогата. Той е от Стара Загора. Всички обвиняеми днес застанаха пред съда. Прокуратурата пледира "задържане под стража". Иззети са над 23 килограма марихуана, екстази и амфетамини. Наркотичните вещества са оценени за 320 000 лева.

При претърсване на адреси в Симитли са открили 4 чувала с изсушен канабис. Иззели са 500 грама семена марихуана и 44 ловни патрона. На един от проверените имоти е имало оборудвано помещение за отглеждане на канабис - саксии, вани за напояване на растения, гранули и тор за растения, система за вентилация, захранване и други технически компоненти. От други два адреса са иззети още пакети с марихуана и други видове наркотици - таблетки екстази, кокаин, пико, амфетамини, както и  електронна везна.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано