Заека отново в затвора

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Кокаиновият дилър Димитър Зашев, известен като Заека, влиза отново в затвора. Той се споразумя с прокуратурата в Благоевград за по-леко наказание. Съдът постанови 2 години лишаване от свобода по дело за пласиране на около 63 грама кокаин и проникване в жилището на друг благоевградски наркодилър, откъдето задигнал колекционерско уиски.

Зашев бе арестуван миналата есен. В дома му на улица "Шар планина" в Благоевград. Тогава полицаите откриха скъпата дрога, 54 410 лева и 16 420 евро. Димитър е извършил престъпленията в условията на опасен рецидив, съобщиха от съда в Благоевград.

Заека е един от емблематичните дилъри в Благоевград. Пласира предимно кокаин. Той излезе от затвора през 2014 година, и само след седмица отново пападна в ареста. Спипаха го с кокаин, продаден на благоевградчанина Ил. Митов. Тогава полицаите задържаха Митов и приятелката му Светлана.

През 2019 година съдът в Благоевград оправда Заека по дело за шофиране след употреба на наркотици. Месеци преди това бе спрян за проверка на улицата до Първо полицейско управление зад волана на автомобила си "Рено Клио". Странно е, в съда бе представена експертиза, която сочеше, че в кръвта му не съдържат наркотични вещества. В урината обаче бе установено наличие на кокаин. На делото Зашев не се призна за виновен. Заека твърдеше, че пробата му за урина може да е подменена от разследващата полицайка, която била приятелка на бившата му съпруга.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано