Захарче с цвете за лекарите в Разлог

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

В Разлог проведоха успешна кампания "Захарче с цвете", посветена на Световния ден на здравето и хората с бели престилки.

Съвместно със захарчетата от СНЦ "Диабет без страх" тестваха безплатно за диабет жителите в общината. Шатрата и малките членове на сдружението – доброволци, нарекли себе си „захарчета“, бяха направлявани от председателят на сдружението Елена Бонкова и медицинската сестра-доброволец Христина Лазарова.

Всички лекари, които случайно преминаха през площада бяха зарадвани с цвете и с топли думи на благодарност от децата. „Те, нашите „захарчета“ дори даваха адекватни съвети на всички, които си премериха кръвната захар: да пият вода, да се хранят здравословно, да се съветват с личните си лекари. И много се забавляваха", отчете Елена Бонкова и специално благодари на кмета Красимир Герчев за политиката му към болницата и здравеопазването. Резултатите: от 298 души – на 20 са отчетени по-високо ниво от нормалната кръвна захар, които твърдят, че не са диабетици. Организаторите са удовлетворени, че скринингът ще помогне на много хора.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано