Заместник-министър се разболя за наказателно дело в Благоевград

Сподели във Facebook

Благоевградските магистрати отложиха поради заболяване наказателен процес срещу ексзаместник-министър. Александър Манолев от Сандански е приложил болничен лист с неустановена диагноза. Днес той трябваше да отговаря пред съда за присвоените пари по европейски проект, с които издигнал къща за гости. Съпроцесничка е младата Ана Димитрова от Сандански, която била негова съдружничка и детегледачка.

Следващото заседание по делото е насрочено за 15 март. Очаква се тогава показания да даде вещото лице по делото.  
Процесът стартира в края на 2019 година. Допуснати до разпит са 25 свидетели, сред които е бившият кмет на Сандански от ГЕРБ, сега Републиканец, Кирил Котев.

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев е собственик на имот, в който е построена къща за гости, финансирана с 380 000 лева по Програмата за развитие на селските райони. Атрактивният имот е само на три километра от Сандански.

Имението с половин декар. Никога не е функционирало като семеен хотел за развитие на селски туризъм. Ползва се като частна вила от Манолев и семейството му. Има и специална екстра, подобно на частния асансьор на Цветанов – минерална вода, докарана на повече от 3 километра от Сандански.

Припомняме, Манолев е обвиняем за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз. Това е първо обвинение на високопоставен държавен чиновник във връзка със скандала "Апартаментгейт".

През месец май спрямо Ана Димитрова бе взета мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лева. Александър Манолев е на свобода срещу – 100 000 лева.

Наказателната отговорност на Манолев и Димитрова е ангажирана за това, че в съучастие - Манолев като подбудител и помагач, а Ана Димитрова в качеството й на търговец - ЕТ "Агротрейд", като извършител, са представили пред Държавен фонд „Земеделие“ неверни сведения в заявление за подпомагане за изграждане на къща за гости в местността „Чинар куши“.


 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано