Запалиха сметки за ток на протест срещу властта, искат оставка

Сподели във Facebook

Протестиращи подпалиха демонстративно сметки за ток, парно и газ по време на протест срещу властта. Това бе организирано от членове и симпатизанти на ВМРО пред сградата на Министерски съвет, който преди това започва с автошествие.

Причината за недоволството на партията, която беше част от предишното управление, е поскъпването на живота. Критикуват водената от правителството политика за справяне с кризите. На протеста бяха отправени и призиви за оставка.

Пред медиите евродепутатът и съпредседател на партията Ангел Джамбазки коментира, че кабинетът не може да се справи с ценовата криза - за електроенергията и всички комунални услуги. Той посочи някои от мерките, които според ВМРО могат да бъдат предприети - да се наложи мораториум върху износа на евтин ток от АЕЦ "Козлодуй", мораториум върху плащането на въглеродните квоти, да се спре временно плащането на ДДС върху сметките за ток. Доскорошният лидер на ВМРО и бивш военен министър Красимир Каракачанов заяви, че управляващите трябва да спрат да се оправдават с предишната власт и да предприемат реални действия за справяне с проблемите. Той разкритикува правителството и за водената външна политика, предаде БТА. Да заявят недоволството си от правителството, днес пред МС дойдоха и от Гражданско сдружение "Движение българска демокрация".

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано