Заплашиха с глоби стопани за задръстени тротоари

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Собственици, задръстили тротоарите пред домовете си с дърва, строителни материали и автомобили, са заплашени с финансови санкции. Имат срок до 10 март да ги премахнат. В противен случай глобата се налага съгласно Наредба номер едно, действаща в Гоце Делчев и населените места.

Налага се с цел осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев, информираха от кабинета на кмета Владимир Москов.

Общинарите се надяват, че гоцеделчевци ще проявят нужната отговорност и ще направят необходимото разчистване, за да бъде опазено общинското имущество. Все повече зачестяват случаите, при които на ремонтираните тротоари се разтоварват и цепят дърва за огрев, струпват се строителни материали или се паркират автомобили. Това може да доведе до напукване или счупване на плочки по тротоарите, чието възстановяване ще бъде за сметка на гражданите, които са го допуснали. Освен това, се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия и се застрашава живота на пешеходците, които са принудени да се движат по пътното платно, вместо по изградения за тази цел тротоар, обясниха от Общината.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано