Заради липса на медици: Извеждат от затвора анестезиолог на работа в болница

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Управител на общинска болница настоява пред директор на затвор да извеждат за работа през деня лишен от свобода лекар. Искането за анестезиолога д-р Николай Карастоянов. Известният специалист бе вкаран в Бобовдолския затвор преди месец с потвърдена присъда за убийство на криминално проявен дупничанин Николай Радев-Отвертката.

Дупнишкият болничен шеф Стефан Николов настоява Карастоянов да бъде на разположение в лечебното заведение, където липсват кадри.

"Д-р Карастоянов е много уважаван и ценен от нас специалист и то анестезиолог, който де факто е изключително необходим за нормалното функциониране на хирургията и въобще на общинската болница", коментира д-р Стефан Николов, управител на болницата в Дупница", коментира Николов. Той поясни, че общинската болника трябва да сключи договор със затвора в Бобов дол, в който са задължени да наемат поне двама въдворени, както и да им се плаща възнаграждение.

"Другото изискване е, че аз първоначално имах идея д-р Карастоянов да дава едни 12-часови дежурства, както е обичайно за една болница. Оказа, че се аз дефакто мога да разчитам на него само сутрин от 8.00 часа до 17.00 часа", заяви управителят пред медиите.

"В момента се въздържаме от това да сключим такъв договор, докато не проследим неговото поведение в условията на затвора и не изградим едно доверие към него", отговори директорът на затвора Крум Петров.

Припомняме, че Карастоянов е осъден, заедно с брат си Иван и баща си - стоматологът д-р Владимир Карастоянов, за отнетия живот на Отвертката през 2014 година. Присъдата бе потвърдена от ВКС окончателно.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано