Заради опасни пътища искат помощ от британското посолство у нас

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Местните власти правят отчаян опит да задействат държавата за ремонт на опасните пътища. Разчитат и на натиск отвън.

Вече е поискано съдействие от британското посолство. Кметът на Самоков е препоръчал на представителите в посолството у нас също като тях, да подаде сигнал до Агенция "Пътна инфраструктура" за лошото състояние на довеждащата инфраструктура от летището в Пловдив до Боровец. Това става ясно след проведената наскоро традиционна среща на британското посолство с институции и оператори във връзка със зимния сезон и английските туристи, съобщава местен сайт.

На срещата са присъствали кметът Владимир Георгиев, зам.-кметът по туризъм Люба Кленова, представители на различните структури на полицията, на МБАЛ - Самоков, на "Бороспорт" и на туроператори. От страна на посолството, срещата е ръководена от британския посланик у нас Роб Диксън. Присъствал е още британският консул и координатор на консулството за Боровец Мат Пигдън.

Основната тема на срещата т.г. е била свързана със сигурността. Негово превъзходителство е подчертал, че по груби сметки, през този зимен сезон се очаква зимният ни курорт да бъде посетен от 30 хиляди туристи от Великобритания. Очаква се много от тях да дойдат през летище Пловдив, като това е дало повод да бъде поставен проблемът с довеждащата инфраструктура и лошото й състояние. Кметът Георгиев е информирал, че многократно са сезирани институциите по този казус и ще бъде добре и от посолството, предвид предстоящия активен туристически сезон, също да подадат сигнал. В тази връзка се очаква британското посолство да изпратят сигнал до АПИ за лошото състояние на довеждащата инфраструктура до Самоков.

Пак във връзка с трафика е бил поставен и въпросът за възобновяване на часовия диапазон, в който да не се допуска движение на тежкотоварни автомобили. От полицията дадоха информация, че ще бъдат командировани двама румънски полицаи и 20 български, с което ще се обезпечи сигурността в Боровец. От "Бороспорт" пък заявиха, че за всички проблеми на пистите туристите следва да се обръщат към ски патрулите, които ще бъдат наети за целия сезон. /segabg.com

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано