Заря-проверка в Благоевград

Сподели във Facebook

С приемане на строя и заря в Благоевград се отбеляза Ден на армията и храбростта. На площада се строиха военнослужещи от формирование 26400 и духовия оркестър на Сухопътните войски.

Бригадно командване е горд наследник на традициите на славния 14-ти пехотен Македонски полк, 25-ти Драгомански стрелкови полк и 3-та мото стрелкова дивизия. Командващ тържествената заря-проверка бе майор Иван Кибритев. Строят прие командирът на Бригадното командване полковник Митко Балтов.

"Този ден е събирателен образ на добродетелите на българския народ, които ни е съхранил през вековете и е поставил основите за развитието и перспективите на нашата родина… В днешния ден, ние българските войни, свеждаме глави пред окървавените, но неопетнените бойни знамена и гордо се изправяме тук пред вас, защото осъзнато сме взели решение да свържем своя житейски и професионален път с най-честната и достойна служба на народ и родина. Благодаря за безупречната служба", заяви Балтов.

"Обръщам се към вас с думите на един достоен българин и офицер - полковник Петър Дървингов : „Всеки ден, по една минута, мислете за България, защото така ще държим най-здраво в сърцата си идеала на нашето обединение. Честит Гергьовден, уважаеми сержанти, офицери и войници и на всички вас, чийто път е свързан с българската армия", пожела военният командир в Благоевград.

На площад "Георги Измирлиев" бяха почетени героите, чието себеотрицание, всеотдайност и родолюбие оттекват в сърцата ни.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано