Защита на длъжниците 2 месеца след извънредното положение

Сподели във Facebook

Настояват за защитата на длъжниците от банки и колекторски фирми.

ВМРО предлага да се удължи 2 месеца след изтичане на извънредното положение. Предвидените в Закона за здравето правомощия на здравния министър за обявяване на извънредна епидемична обстановка да имат срок от 30 дни и тези правомощия да важат до края на обявената от СЗО пандемия, информираха от патриотичната организация.

Другите предложения на ВМРО са да се забрани запорът на сметките на общините до края на годината, те да имат и възможност за пренасочване на средствата от битови отпадъци и снегопочистване към други дейности, свързани с дезинфекция заради пандемията. Това е крайно наложително поради факта, че общинските бюджети са ограничени и вече се затрудняват да покриват всички нужни разходи по преодоляване на пандемията.

Вече внесените концесионни такси по курортите да се приспадат за следващата година в случай, че държавата обяви намалена или нулева събираемост в рамките на тази. Мярката е с цел постигане на равнопоставеност между концесионерите и подпомагане българския туризъм.

Субсидия от 6000 евро за чартърни полети на български лицензирани превозвачи, а при липса на възможност и от чуждестранни по ред, определен от министъра на транспорта.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано