Застрелян е Алексей Петров

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Бизнесменът и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров е бил застрелян. По първоначална информация е станало в столичния квартал „Драгалевци“. На място е имало и жена, която също е застреляна. Тя е откарана в болница в тежко състояние. Алексей петров е издъхнал на място.

На 15 август 2002 година е бил извършен неуспешен атентат срещу него. На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет срещу него. На 13 ноември същата година Алексей Петров обявява награда от 100 000 долара за информацията кой стои зад атентата срещу него.

Пред медиите Алексей Петров показва голям лист с написан телефонен номер в чужбина и имейл, на който ще очаква информация за атентаторите. Алексей Петров заявява, че е започнал собствено разследване, в което ще бъдат включени и чуждестранни експерти и допълва: „Да се бори с тероризма може единствено държавата, да бъде победен – зависи от обществото“, предаде бтв.

Алексей Петров бе подсъдим по делото "Октопод", но го оправдаха. По това дело той бе показно арестуван от МВР на 10 февруари 2010 година, заедно с още 13 души. Тогаашният министър Цветан Цветанов обяви, че Петров е тартор на престъпна група, която се занимавала със силово събиране на дългове и рекет, сводничество, разпространение на наркотици, незаконно придобиване на значителни финансови средства, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС. След 11 години съдебни дела, накрая Петров бе окончателно оправдан.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано