Затварят училища, университети, детски градини и барове в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Заради извънредното положение, прието днес, се преустановяват учебните занятия във всички училища, детски градини и в двата университета в Благоевград.

Училищата се затварят до 29 март, съгласно заповед на здравното министерство.

Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, нощни барове, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите, съобщиха от кабинета на благоевградския кмет Румен Томов.

Във връзка с епидемиологичната обстановка и предотвратяване разпространението на коронавирус COVID-19 и обявеното извънредно положение в България, в ЮЗУ „Неофит Рилски“ се отменят учебните занятия за всички студенти и докторанти, отлагат се семестриалните, държавните и кандидатстудентските изпити за неопределено време, отлага се приемът на документи за стипендии за приоритетните професионални направления.

Американския университет също спира лекции и всякакви прояви, продължава продължава дистанционното обучение.

"Провеждаме редовни срещи, за да преценим възможностите, и решихме, че безопасността на нашата общност, както и осигуряването на яснота и сигурност за всички в университета налагат именно такова решение, което е най-добрият вариант в момента“, каза президентът д-р Дейвид Еванс.

"Основният приоритет на АУБ е опазването здравето и благополучието на общността. Същевременно обаче целим да се придържаме към високите стандарти и качеството на нашите академични програми. Предлагайки дистанционно обучение, ние осигуряваме на нашите студенти възможност да завършат годината в планираните срокове и така няма да бъдат нарушени техните бъдещи планове“, допълни той.

Студентите, за които напускането на кампуса ще представлява значителна трудност, могат да останат в общежитията. Те ще продължат да имат достъп до основни услуги като хранене, здравеопазване и консултации. Всички събития, част от пролетния календар, вече са отложени и се правят планове за провеждането им през есенния семестър.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано