Затвориха заради клиенти заведение в Кюстендил

Сподели във Facebook

Затвориха заведение за бързо хранене в Кюстендил. Причината е неспазване на противоепидемичните мерки.

Принудителното административно наказание за спиране експлоатацията на заведението е издадено от Регионалната здравна инспекция в Кюстендил. За предприетата принудителна мярка съобщиха от Областия кризисен щаб.

Инспекторите от РЗИ се възмутили заради струпването на опашка от голям брой посетители в залата за хранене, без спазване на определена дистанция между тях.

За периода от 4 до 8 май са направени 124 съвместни проверки на обекти, сред които и такива по сигнали на граждани. Издадени и връчени са 14 предписания за спазване на противоепидемичните мерки, обявиха от Кризисния щаб.

През същия период са извършени и 122 проверки на поставени под домашна изолация жители на областта. Не са били установени нарушения, казаха от Областния щаб. Проверени през седмицата са били филиала на ЦСМП в Дупница и лечебните заведения за извънболнична първична медицинска помощ.

Продължава 24-часовият граничен здравен контрол на ГКПП "Гюешево", казаха още от щаба. От там уточняват, че броят на хората, поставени под карантина в Кюстендилска област към днешна дата е 747. До този момент под карантина са били общо 2672 души.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано