Здравният министър предложи пълен локдаун

Сподели във Facebook

Здравният министър Костадин Ангелов обяви новите мерки в държавата заради коронавируса.

Извънредната обстановка се удължава до месец март следващата година. Предвижда се преустановяване на присъствените занятия във всички университети, училища, детски градини и ясли. Спират всякакъв вид спортни мероприятия. Локдаунът ще влезе в сила от този петък 27 ноември, ако позволи МС.

"Не може да си позволим да губим животите на хората. Сега е времето, докато спазваме дистанция, да се държим един за друг. Аз няма да бъда министъра, който ще предаде усилията им. Разумът и сърцето ми ми казват, че е нужно да предприемем нови мерки. Днес ги предложих на министър-председателят на България. Предложих тези мерки да влязат от петък, те ще бъдат обсъдени на министерски съвет", коментира Ангелов, цитиран от пресцентъра на МЗ.

Главният държавен здравен инспектор представи данни за заболяемостта в страната. Тя надхвърля 250 на 100 000 души от населението в почти всички държави в Европа. 23 560 случая са регистрирани за миналата седмицата в страната, което е нарастване със 102%. България е на 11 място по заболеваемост в Европа.

Директорите на големите столични болници споделиха, че натискът върху медиците е огромен. Директорът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски разказа за случаи на повторно заразяване при служители на лечебното заведение.

Напиши коментар

Коментари

  1. Да го духате -
    Що си не ебете путката майна и се Заключите в една стаичка всички майка ви деба грозна в устата

Избрано