Зелен сертификат за пътуване

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Летният сезон у нас тази година се открива доста по-рано. Мотото е "Изберете България за безопасна почивка". Това обяви премиерът Бойко Борисов, който днес с няколко министри е на Рожен.

"Зимните ни курорти работеха тази зима, за разлика от много други в чужбина. Сега искаме да кажем и как се подготвяме за летния сезон, за да може туроператорите и бранша да се подготвят и да знаят какво ще правим от 1 май. Само да свърши тая гадост, тая пандемия", заяви Борисов в социалната мрежа.

"Сезона ще бъде открит от 1 май. Ще има ясни правила и мерки. Те ще бъдат утвърдени утре с моя заповед", подчерта ресорният министър Маряна Николова, която смята, че е по-удачно ранното откриване.

"Ние сме последователни в действията си в борбата с коронавируса. Заради това ще осигурим сигурни, зелени коридори за всички туристи, които искат да посетят страната ни. Въвеждаме „зелен сертификат“ за пътуване. Вариантите за чуждестранните туристи у нас са три. Те са – туристът да бъде ваксиниран, да е прекарал заболяването и да има антитела или да има отрицателен PCR тест", уточни здравният министър Костадин Ангелов.

 

Борисов коментира и още една важна К-19 новина, а именно това, че той и още четирима лидери от Европа са писали на Европейския съюз заради неравномерното доставяне на К-19 ваксини за страните от Съюза.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано