Зелените пак атакуват пътя през Кресненското дефиле

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Неправителствена организация "Сдружение за дива природа Балкани" атакува решението на МОСВ, с което от 11 юни се дава "зелена светлина" за автомагистралата през Кресненското дефиле.

Това е 10 жалба, чрез която зелените се опитват да провалят проекта. Тя е подадена от кръга на Тома Белев, като този път е подписана от Петко Цветков - бивш съпредседател на „Зелено движение“, който е част от швейцарско-българската частна фондация Биоразнообразие". Предишните 9 жалби бяха подадени от Андрей Ковачев, също бивш съпредседател на „Зелено движение“ и главен съветник на Борислав Сандов и Тома Белев, когато бяха министър и заместник министър на екологията, припомня ekonovini.bg. Тази шесторка са хората, които саботират този важен проект, и заради които по пътя умират хора.

Върховният административен съд би трябвало да отхвърли жалбата на зелените, тъй като подалите я нямат статут на заинтересовани страни, каквото е изискването на закона и решението на Конституционният съд. Те нито живеят в този регион, нито са пряко засегнати от решението на Министерство на околната среда и водите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано