Земеделският министър разкри обвързаности в ЮЗДП - Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Директори или служители на три държавни горски предприятия са в различни обвързаности, разкри земеделският министър Явор Гечев.

В единия случай е визирано Югозападното държавно предприятие в Благоевград. Другите изнесени факти касаят Шумен и Сливен.

Счетоводител на едно от предприятията живее на семейни начала с шеф на фирма за дърводобив, във второ горско ведомство - адресът на фирма за дърводобив съвпада с адреса на главния счетоводител на стопанството, а в трети - директорът назначил съпругата си и свои братовчеди в държавната фирма.

В Югозападно държавно предприятие - Благоевград е установено, че главният счетоводител живее на семейни начала с управител на фирма за добив на дървесина. В периода от назначаването на настоящия директор на териториалното поделение – 1 февруари 2019 година,  до момента, въпросното дружество не е участвало в търгове, и не е печелило обекти за добив и продажба на дървесина в държавни горски територии. Известно е, че до момента фирмата е извършвала добив на дървесина единствено в обекти, собственост на Община Тетевен. Директорът на стопанството, обаче, категорично заявява, че той не е в роднински връзки по пряка и съребрена линия с никой от служителите си, нито е назначавал лица, които са в роднински връзки с други служители в стопанството, предаде bgnes.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано