Земеделският министър в Пиринско след невиждана градушка

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Очакват земеделския министър Георги Тахов в Пиринско.

Извънредната му визита е във връзка с щетите на стораните, особено в Гоцеделчевско, след опустошителна градушка. Според местните такова чудо не са виждали през годините. Поискали са депутатите от ДПС да помогнат за обезщетения. В района на село Рибново са унищожени стотици декари насаждения. Ледените късове са били с големината на орех. Производителите се опасяват, че ако държавата не им помогне, ще фалират.

Срещата с министъра днес е в читалището на село Гърмен. Тя е факт след писмо изпратено от парламентарната група на ДПС и председателя Делян Пеевски до министъра на земеделието и горите, съобщиха от Общината.

Припомняме, че силна градушка в сряда порази нивите в землищата на селата Гърмен, Дебрен, Рибново и Дъбница. Общинска служба по земеделие със съдействието на община Гърмен, организира прием на заявление за установяване на щетите, причинени от неблагоприятни климатични условия. Всички регистрирани като земеделски производители и тютюнопроизводители могат да попълнят заявление в кметствата по населените места. Краен срок за подаване на заявление е 1 юли.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано