ЖГЕРБ - Благоевград: Ташкова уронва престижа на партията

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Членуващите в Жени ГЕРБ - Благоевград се дистанцираха от ръководителката Елена Ташкова. От организацията излязоха с Отворено писмо, в което са категорични, че Ташкова уронва престижа на партията.

"От няколко дни в публичното пространство се разпространяват „новини“ и „позиции“, свързани с ЖГЕРБ Благоевград. В тази връзка Ви молим да обърнете внимание и на нашата позиция, на жените, провели десетки инициативи през годините. В структурата на ЖГЕРБ Благоевград никога не е имало, няма и няма да допуснем разединение. Съсловната организация категорично се разграничава от лицето Елена Ташкова и всички нейни постъпки, действия и медийни изяви. Същата собственоръчно и доброволно подава заявление за отказ от председателското място, което заема като общински ръководител, с което съгласно Правилника и устава на ПП ГЕРБ, автоматично е освободена от март 2021 година. В тази връзка, припомняме на вас като ръководство, че мандатът на Елена Ташкова отдавна е изтекъл и по никакъв начин не желаем тя да представлява структурата ни. Припомняме, че същата ни бе наложена преди години за ръководител, ние положихме максимални усилия за консенсус и разбирателство, търсехме диалог, но не получихме такъв от страна на Ташкова. Считаме че търпението, кредита на доверие и толеранса спрямо нея са изчерпани", категорични са от организацията в Благоевград.

"С всички свои действия г-жа Ташкова, уронва престижа на съсловната ни организация и на ПП ГЕРБ. Не желаем лице с доста компрометираща и
спорна репутация да ни представлява на местно и национално ниво. Предстоят избори за общински и областен координатор на ЖГЕРБ, след които ще имаме легитимно избрано ръководство. В тази връзка, настояваме организирането и провеждането на този избор да се осъществи в най-кратки срокове. Още веднъж заявяваме, че по никакъв начин Елена Ташкова няма право да се изявява като говорител на структурата, молим за съдействие същата да бъде спряна", настояват от ЖГЕРБ-Благоевград.

"Структурата на съсловната организация е единна, сплотена и готова за победи. Показали сме, че когато става въпрос за „битки“, ние заедно, побеждаваме. ЖГЕРБ Благоевград спазват партийна дисциплина и винаги се съобразяваме с решенията на ръководството, при спазване на Правилника и устава на ПП ГЕРБ. На 14 ноември предстоят важни избори, които ПП ГЕРБ ще спечели с всички нас, милеещи за европейското развитие на България", убедени са жените в ГЕРБ.

"Настояваме да ни съдействате и заедно, да продължим градивната промяна за отстояване на истината и прозрачността не само в политиката, но
и в ежедневието ни", се казва още в писмото.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Жеко -
    Интригите ги прави Роска Водоноска и тя е виновна за всичко ебати недо.баната женичка
  2. Перо -
    Марш на село ма стига си правила интриги
  3. Републиканец -
    Ние ще си вземем Еленка при нас. Имаме нужда от жени.
  4. Куку -
    Писна ни от тая Таш.кова! Баце да си я вземе при него и да се отървем! Има как да го забавлява...
  5. Херо -
    Ленчеее с що народ се изчука за да стигнеш до тези позиции ама като не ставаш не ставаш

Избрано