Борисов за Каракачанов: Да го глобят, той така или иначе няма заплата

Сподели във Facebook
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на здравния министър Кирил Ананиев да заповяда задължително носене на маски.

"Поех ангажимент пред щаба да разпоредя на министъра, трябва да задължим, който излиза навън, или на обществено място, да не се движи без маска, заяви Борисов по време на брифинг днес.

"Ако няма маска, може да си сложи шал. Още до края на деня ще излезе заповедта. Задължителното носене на маски ще е в сила от утре-Цветница", каза премиерът.

По повод разпространи в социалната мрежа снимки на военния министър Красимир Каракачанов, който е в парк, забранен за разходки, без предпазни средства, Борисов заяви, че може да бъде наказан, въпреки , че е давал интервю за медиите.

"Да го глобят, надали. Той така или иначе няма заплата. Да го глобят", заяви той.

Борисов каза, че добрата новина в тъгата е, че починалите са все с много тежки заболявания. Рисковата група е много голяма, ако я изпуснем обаче, тогава ще понесем катастрофална щета, посочи Борисов.

Той обяви, че вчера са платени 30 хиляди PCR от Южна Корея и 600 хиляди от Европейската комисия. "С такива количества ще понесем първата вълна от масовата вълна тестове. Отделно от това, от другата седмица ще ви покажем как ще си възобновим производството на тестове, за да може в бъдеще да няма затруднения", каза Борисов.

Припомняме преди две седмици здравният министър Кирил ананиев издаде заповед за задължително носене на маски. Последваха коментари от юрсти, че ще атакуват заповедта в съда и часове по-късно Ананиев отмени разпореждането.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано