Възрастните на пазар само от 5 до 8 сутрин, разпореди Борисов

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов прави стряскащо за възрастните хора предложение, които до часове ще се изпълни в заповед на здравния министър.

Те ще напускат домовете си и ще пазаруват само от 5.00 до 8.00 часа сутрин. Това стана ясно от самия Борисов във клип, чачен в профила му във Фейсбук. За намерението си той информира вицепремиера Красимир Каракачанов, който го придружава в завод за предпазни облекла.

"Една мярка сега обсъжда Щабът - да направиме магазините сутрин, примерно от 5 до 8, да работят само за възрастни хора. Тогава да излизат и да се прибират", обясни Борисов на Каракачанов, който на секундата го одобри.

"Точно така. Да ги отделим хората, да ги предпазим", отсече военният министър.

"И на областно ниво, големите градове да се проверяват колите – кой отива на работа, до аптека, до магазин. Това сме разрешили. Така че – сега я пишат заповедта и я пускат. Но вече се изпълнява", заяви Борисов.

Премиерът Борисов е разпоредил също екипи на полицията и здравни инспектори да проверяват паркове и градинки и да предупреждават хората да не се събират. На полицията е дадено и право да проверява кой накъде отива с личния си автомобил.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано