Решават за кмета на Благоевград с нови доказателства

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Председателят на ОИК-Благоевград Мартин Бусаров представи пред Административен съд решението за детрониране на кмета Румен Томов от 28 април.

Освен това Бусаров приложи и протокол от заседание на комисията на 11 май, с което е решено да не се обжалва определението на административния съдия Ваня Вълкадинова са сваляне на Томов от власт, до произнасяне на окончателно решение по делото, заведено от него срещу ОИК-Благоевград.

"Беше направено искане от адвоката на Томов - Милана Кривачка, за събиране на писмени доказателства, което беше уважено от съда и така делото беше отложено за петък. В петък отново ще бъдем в съдебна зала, където представителите на жалбоподателя, предполагам, ще представят събраните писмени доказателства, които да бъдат преценявани по съществото този петък", заяви Мартин Бусаров.

Припомняме, процесът трябваше да стартира на 7 май, но тогава Томов не бе открит от призовкарките. Наложи се за заседанието днес да лепят бележки по влатата на къщата му и в Общината.

Докладчикът по делото Вълкадинова ще се произнесе в срок от 2 седмици. Казусът обаче продължава, тъй като недоволната страна има право да атакува пред ВАС.

Производството за предсрочно освобождаване на Румен Томов се завъртя вече до ВАС. Върховните магистрати потвърдиха решение снемане на кметските правомощия заради незаличаването на Томов като едноличен търговец в срок, постановено от благоевградския съдия Димитър Узунов и го върнаха за гласуване в ОИК-Благоевград.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано