Скандали в ОИК-Благоевград за кмета Томов

Сподели във Facebook

Общинската избирателна комисия в Благоевград зацикли за предсрочното прекратяване мандата на кмета Румен Томов.

Скандални изказвания правят членовете на комисията, които вече веднъж отказаха да детронират Томов и се стигна до дело във Върховен административен съд. Със свое решение магистратите постановиха връщане на казуса в ОИК, но с указание за освобождаване на кмета, тъй като не е заличен в срок като едноличен търговец в ТР.

Извънредното заседание на ОИК-Благоевград, свикано от председателя Мартин Бусаров, се провежда призасилени мерки за сигурност в зала на Общината. Още преди заседанието стана ясно, че Румен Томов е депозирал молба в ОИК за отлагане на гласуването днес.

Срещу свалянето на кмета са членовете от квотата на БСП. Представителите на ГЕРБ настояха бурно за отстраняването му и избиране на нов управник. 

"Решението ни има непосредствено действие, ако болшинството от членовете гласуват решение за прекратяване на правомощията на кмета, то влиза в сила веднага. И ще го изпратим веднага на председателя на Общинския съвет за насрочване на сесия. Съветниците трябва да изберат временен градоначалник. ОИК от своя страна ще изпрати решението в ЦИК. Президентът след това трябва да обяви дата за извънредни избори в Благоевград", заяви с увереност по-рано днес Мартин Бусаров.

Заседанието на ОИК: https://www.youtube.com/watch?v=knss2us8U2Y

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано