Готвят блокади край Благоевград

Сподели във Facebook

Протестиращите срещу правителството в Благоевград смениха тактиката. От щаба на недоволните вече не обявяват предварително в социалните мрежи къде и в колко часа се събират на пореден протест.

Организаторите коментират, че това е с цел да изненадат полицаите, които стриктно следят изявите им и съставят на "кило" предупредителни протоколи.

Категорични са, че няма да се примирят до оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. След София, протестърите в Благоевград първи изригнаха за смяна на властта.

Снощи те опитаха да блокират главен път Е-79, в района на симитлийското село Железница. Завързани с вериги на пътя, те скандираха "оставка". Полицаите обаче бързо се противопоставиха и ги изблъскаха от пътя. Част от тях седнаха на земята и призоваваха преминаващите шофьори на автомобили да се присъединят. Стигна се до лек сблъсък между протестиращите и униформените.

Гневът им снощи бе провокиран особено силно от изявлението на Бойко Борисов за "рестарт на държавата" и промени в Конституцията, след свикване на Велико народно събрание. Те смятат решенията му за печелене на време и несполучлива ПР-акция.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано