Граничните полицаи стават и катаджии

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Граничните полицаи да бъдат и пътни полицаи, предвиждат промени в Правилника за устройството и дейността на МВР, които са в процес на обществено обсъждане. Ако те бъдат приети, граничните полицаи ще могат да спират автомобили и да глобяват нарушители в периметъра на пропускателните пунктове и граничните зони. Освен мигранти, граничните полицаи да хващат и глобяват нередовни шофьори, предвижда проектът.

"По този начин ще се прекрати негативната практика, която отклонява граничните полицаи от пряката им служебна дейност по извършване на граничен контрол. Същевременно ще се избегне отклоняване на служители от “Пътна полиция“ от поставените им конкретни задачи, ще се ограничи генерирането на повече разходи за гориво, не на последно място по важност – ще се намали времето за изчакване на водачите при съставянето на актове за нарушение и фишове по закона", се посочва в мотивите към измененията в нормативния акт, мотивират се от МВР.

"Освен мигранти, граничните полицаи могат да хващат и глобяват нередовни шофьори. Сега само пътните полицаи пишат акт или фиш. Двойният контрол в граничните райони и КПП - така ще намалим нарушителите. Само и единствено ако се плащат глобите, това е единият от начините да пречупим това чувство на безнаказаност, което от години царува по българските пътища“, коментира публично вътрешният министър Калин Стоянов.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано