Митинг за подсъдимите протестъри в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградчани излизат в подкрепа на обвинените за хвърляни яйца по офиса на ГЕРБ и срещу председателя на НС Цвета Караянчева протестъри. Те се организират за протестен митинг на 19 октомври от 14.00 часа пред Съдебната палата.

Тогава е делото по Указа за борба с дребното хулиганство срещу общинския съветник и лидер на ДСБ Калоян Ханджийски. Подсъдими са още недоволните от властта Спас Митев и Владислав Митев.

Първото заседание по делото бе на 13 октомври. Тогава протестърите се явиха лично, но настояха пред магистратите отлагане, тъй като нямаха адвокати.

Припомняме, най-активните протестъри в Благоевград бяха нарочени за хулигани на 29 септември, когато посрещнаха с цинкови кофи, метли и яйца парламентарния шеф Караянчева и активисти на ГЕРБ на площад "Георги Измирлиев". Веднага последва изявление на Караянчева пред медиите, че протестиращите са действали като терористи.

Миналата седмица Калоян Ханджийски и съмишлениците му, които протестират за оставките на премиера Бойко Борисов на главния прокурор Иван Гешев, се оковаха с вериги пред сградата на полицейската дирекция в Благоевград. Категорични са, че няма да се уплашат от репресии и ще продължават да протестират за оставки на властта.

Напиши коментар

Коментари

  1. Ризова -
    Смешници!!!!

Избрано