ОИК - Благоевград решава пак казуса с екскмета Томов

Сподели във Facebook

Членовете на Общинската избирателна комисия заседават за пореден път по казуса с отстранения предсрочно екскмет Румен Томов. Това се случва дни, преди извънредните избори на 27 юни.

Томов е депозирал жалба във Върховен административен съд, който вече го детронира окончателно. Този път настоява чрез жалбата си да се отмени решението за детронирането, постановено от административния съдия в Благоевград Димитър Узунов.

Бившият градоначалник е входирал искане казусът да се разгледа от 5-членен състав на ВАС, информираха от ОИК-Благоевград. Жалбата е пусната на 17 май. Дело все още не е образувано.

Парадоксално, но веднъж вече Румен Томов прие решението на тричленния състав на ВАС. Президентът Радев насрочи дата за частичен вот в Благоевград, в който самият Томов участва повторно с Инициативен комитет и подкрепен от БСП.

Възможността за отмяна на влезли в сила решения е предвидена в Административно-процесуалния кодекс при 6 основания: ако се открият нови обстоятелства или нови писмени доказателства от съществено значение за делото, които при решаването му не са могли да бъдат известни на страната; ако по надлежния съдебен ред се установи неистинност на показанията на свидетелите или на заключението на вещите лица, върху които е основан актът, или престъпно действие на страната, на нейния представител или на член от състава на съда във връзка с решаването на делото, обясниха юристите от ОИК-Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Лелеее -
    Минчо хайде бе стига се излагай

Избрано