Петричките управници скочиха срещу вандалите

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Вандали са увредили част от съоръженията в новия Градски парк, изграден с повече от 5 000 000 лева. Някои от тях дори са се снимали в нощните часове и са пуснали снимки с хвръляне на камъни в езерото, обявиха от Общината. В кътовете за най-малките деца са изрисувани нецензурни картинки и думи. Охраната в парка е от 8.00 до 20.00 часа, но дори и този часови пояс се извършвата посегателства.

"Това, което не е прецедент, заплашва да се превърне в порочно явление – уродливо за цялото общество. За пореден път служители на Община Петрич установиха, че недобронамерени са посегнали върху публична собственост, каквато са съоръженията в Градски парк. Този път е повредена мрежата, която огражда изградената стена за катерене, използвана от децата с ентусиазъм и настроение. Това грубо погазване на всякакви приемливи норми на поведение е тревожно – тревожно, защото само преди седмица в социалните мрежи се появиха снимки на изрисувани с нецензурни послания съоръжения за игра на децата – катерушки, пързалки и люлки", коментираха от кабинета на кмета Димитър Бръчков.

"В същото време отново с чувство на необяснима гордост младежи се снимаха как хвърлят камъни в езерото на парка с риск да бъдат наранени обитателите му и да се получи нежелано наслагване на камъни по дъното и последващи проблеми. По-рано бяха откъртени част от кошчетата за отпадъци, други бяха деформирани, счупени бяха осветителните тела на сцената в парка, нарязана е и тентата на сцената, срязани са и мрежите на игрището за футбол. Част от новите дръвчета, които бяха засадени по инициативата на Гората. Бг в парка също са изпочупени", отчетоха вандалските набези от Общината.

Кметското ръководство на Петрич се обръща с призив към всички жители – да се пази това, което е направено. Ако на някого не му харесва, да не го ползва, да използва социалните мрежи, за да хули, но да не руши. Трагично е да допуснем, че това безумно поведение се стимулира по някакъв начин и от абонираните да „плюят“ за всичко в Петрич – анонимни и не до там, защото и такова тълкувание има логика…И сега ще намерите същите хора контрапункт, но поне този път не го правете, защото губим заедно в бъдещ план", апелират от ръководството на града и напомнят, че всички средства за отстраняването на щетите идват от всеки един жител на община Петрич. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано