Рисков маршрут от парк "Бачиново" към центъра на Благоевград

Сподели във Facebook

Определиха рисков маршрут за благоевградчани по време на разходки в парк "Бачиново". Решението на Кризисния щаб реално застрашава безопасността на пешеходците, стана ясно от предложената схема за придвижване.

Опасността е за връщащите се от парка. Те няма да преминават по любимата за благоевградчани "алея на здравето". Тя е само за тези, които са тръгнали към "Бачиново".

Обратно към централната част на Благоевград трябва да се движат по тротоара на пътя за село Бистрица, който обаче не е проектиран за пешеходци. Също така ще преминават по поречието на Бистрица, където пътеките са горски тип, не са обезопасени и пригодени за деца до 12 години или майки с колички.

С табели са обозначени и парк "Даме Груев" и централната градска градина. Разрешават се разходки в парковете всеки ден на деца до 12 години, придружавани от родители или двама възрастни, но само в часовия пояс от 9.30 до 18.30 часа.

Разходките с кучета са преди 9.30 и след 18.30 часа. Спазването на определените маршрути за разходка ще се контролира от служители на община Благоевград и на ОД на МВР-Благоевград .

Припомняме, че е задължително носенето на предпазни маски и спазването на физическа дистанция от минимум 2,5 метра. Забранява се ползването на спортни съоръжения, детски площадки, както и пиенето на алкохол.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано