Село Баня на челно място в СПА туризма

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Село Баня е на трето място сред курортите, обяви с гордост кметът на Разлог Красимир Герчев.

Той се позова на официални данни на Министерство на туризма. От справката става ясно, че през месец ноември в разложкия курорт са били за различни процедури и почивка 2800 туристи.

Преди Баня са Велинград с около 13 000 курортисти и Хисаря - с близо 3500 туристи. След разложкия СПА курорт се нарежда Сандански с 1700 туристи за последните 40 дни.

В село Баня вече има много нови малки хотели и къщи за гости. Във всички има минерална топла вода, дори и на външните басейни, което допълнително привлича българите. В класацията има още няколко популярни села, които бързо напредват и стават популярни дестинации, измествайки традиционните курорти и градове. Сред тях е гоцеделчевското село Огняново. Отлив се отбелязва в Сандански, Спарарева баня, Кюстендил, Девин, Сапарева баня, Вършец и Поморие.

"СПА курортите в България са най-печеливши от кризата с коронавируса и през ноември, показват данните на Единната система за туристическа информация към Министерството на туризма. Те са посетени най-много в сравнение с други места и градове в страната. 

„Настоящата криза е една възможност за повишаване на устойчивостта на туристическата индустрия. По-иновативните и по-приспособимите фирми не просто ще успеят да оцелеят, но и ще се развият. Показателно за перспективността на здравния и СПА туризъм е и фактът, че въпреки пандемията от COVID-19 интересът към този вид продукти остава висок, което се доказва и от данните на ЕСТИ, визиращи общините, познати като СПА дестинации.

Израелски туроператори вече проявяват интерес да водят повече туристи за здравен туризъм в СПА курортите. Те също може да започнат да идват по примера на германските здравни каси, като държавата да им поема лечебните и рехабилитационни програми. Преодоляването на последиците от разпространението на COVID-19 със сигурност ще доведе до възобновяване на туризма с по-здравословни правила, сочат от ресорното министерство.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано