Съветници в Благоевград посрамиха партията си

Сподели във Facebook

Общинските съветници от БСП в Благоевград бяха подложени на обществен линч в социалните мрежи.

Поредният повод за коментарите е забраната да се строи в парковете "Бачиново", Ловен дом" и в зелените площи в Благоевград. Наложеният мораториум е е първото масово взето решение на местния парламент тази година, което обедини разноцветните съветници. Благоевградчани искат да се назоват имената на тези, които не са подкрепили забраната да се бетонират "белите дробове" в града.

Само избраниците от БСП отказаха да подкрепят колегите си и гласуваха "въздържал се", с което потвърдиха намерението на червената фирма "Универсал Строй Консулт" да издигне мегакомплекс на 18 декара зелени площи в парк "Бачиново". Благоевградчани поискаха да се назоват имената на представящите са за най-социални пратеници на БСП в местната власт. От протокола на заседанието, проведено на 29 май, става ясно, че мораториумът не е подкрепен единствено от съветниците Владимир Пандев, Гергана Янчева, Бисер Стойчев, Веселин Христов. С "въздържал се" са гласували още двама - Валентина Шаркова и Иван Станчев.

Припомняме, ВАС потвърди мораториума на ОбС-Благоевград като законенен с определение от 15 октомври. Забраната да се строи в паркове и зелени територии бе атакувана от строителния бос и бивш червен съветник Георги Ганджов и от съдружниците в "Универсал Строй Консулт".

Друго любопитно гласуване на червените съветници в Благоевград е "против" съпартиеца им - дългогодишният читалищен шеф и културен деятел в града Михаил Цонев.

Цонев бе предложен за получаване на приз "Почетен гражданин", но социалистите Гергана Янчева, Веселин Христов, Владимир Пандев бяха против Цонев. Подкрепи го колегата им Бисер Стойчев. Самият Ценев не можа да разбере защо именно избраниците от БСП отказаха той да бъде почетен гражданин, при положение, че през месец май държавата го удостои с национална награда за културно-просветителска дейност.

Припомняме, гласуване на "инат" бе проявено от същите съветници по време на приеманане на наредбата за настаняване в общински жилища. Тогава бе предложено за евтини апартаменти да кандидатстват не само благоевградчани, а и хора от съседните села, но отново червените парламентаристи бяха сред противниците на това решение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Иванчев -
    Скоро идват избори и заради тези действия на червените съветници и малаумния Томчо в града е масова настройката партията им да бъде наказана
  2. Обс -
    А дали са взели пари тези съветници- за един приятел питам
  3. Хихи -
    Докато брат му прави чадър няма да го осъдят даже и едни флашки няма да видят бял свят
  4. Санитар -
    Абе този дебелия и мазен Пандеф още ли не е осъден за злоупотребите в болницата
  5. Томчо -
    Ами сега какво да правя като вече съм ненужен на Паскалчо не му свърших работа нито с надлеза в Грамада нито с кортовете
  6. Злата -
    А не! Бисер не е грозен и не строи само урежда терени.
  7. Пич -
    Този Бисер Грозния не строи ли в зелени площи и кога па този стана от БСП.Ебати падението уж стара партия а се напълни с бунаци
  • 1
  • 2

Избрано