Изграждат система за контрол на питейната вода

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Директорът на ВиК-Благоевград Мартин Петров инспектира водопровдна мрежа, чието изграждане започна вчера.

Той бе на място на улите "Александър Стамболийски", "Подполковник Спиридонов" и "Шаркьой" в Разлог. С него бяха кметът Венцислав Гърменов и заместникът му Иван Гюров.

Предвижда се мерките да доведат до намаляване загубите на питейна вода, подобряване и непрекъснато водоснабдяването на домовете, а крайните потребители да не се съмняват в характеристиките на използвания ресурс. Във връзка с ремонта на водопровода на улица “Александър Стамболийски” бяха извършени подготвителните дейности, целящи ограничаване на района с нарушено водоподаване и осигуряване на захранването с питейна вода на потребителите в странични участъци. През последния месец в част от кварталите на град Разлог ВиК дружеството изпълни поредица от мерки за зониране на водопроводната мрежа. Паралелно с ремонтните дейности започва изграждане на диспечеризирана система за контрол за подаваната питейна вода от водоизточника в местността “Извора” към трите изравнителни резервоари на град Разлог и резервоара на село Баня.

Система за мониторинг и управление на нивата на напорните водоеми в Разлог и Баня, цели елиминиране неконтролирано преливане от резервоарите и да се намали значителното водното количество, което се черпи от водоизточника. В резултат на понижаване налягането във водопроводната мрежа, ще се редуцира и броя на авариите. За осъществяване на мониторинг на всички резервоари се монтират датчици за ниво, които чрез безжична интернет мрежа ще подават сигнал към централен диспечерски център в Благоевград. Захранването ще се осъществява от нови фотоволтаични системи.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано