Кмет продаде поща, хората в две села остават без пенсии

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Пощенска станция затвори. От днес жителите на две села няма къде да получават пенсиите си, а също и да плащат битови сметки.

Причината е, че кметът на Сандански Атанас Стоянов и обслужващите решенията му съветници, са продали помещението в село Горно Спанчево. Пощенският клон се ползва и от съседното село Пирин. Живеещите там хора разбрали за закриването в последния момент. Въпреки настояванията проблемът да се реши, днес те научили, че Български пощи не приема да се настани в предложено от санданския кмет Стоянов друго помещение.

Селският управник на Пирин Георги Влахов е на страната на местните. Той също недоумява как възрастните ще получават пенсиите си, а също така имало и направени абонаменти за вестници. Влахов се надява, че в селото ще се разкрие временен пункт. От Пощите са категорични, че няма да приемат друго помещение в Горно Спанчево или Пирин, тъй като са им нужни пари за ремонти. Хората ще бъдат насочени към Катунци. Собственикът на имота, закупил го преди месеци, изпратил писмо спешно да се изнасят.

"Живот в розово живее кметът на Сандански Атанас Стоянов, който вилнее на върха в местната власт като кадър на ВМРО. Останала встрани от информационния поток новина за поредна негова издънка", коментира публично лидерът на ГЕРБ в Сандански Стоян Стоев, възмутен от абсурдна имотна сделка, подписана от градоначалника, наричан в града като Мравката.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано