Кметът на Разлог поръча предизборно проучване

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Кметският екип в Разлог поръча и плати за сметка на данъкоплатците предизборно проучаване. С него се цели подработка на избирателите тази есен. Проучването е на Alpha Research. Над 51 процента от анкетираните са отговорили, че по време на управлението на Венцислав Гърменов качеството на живот в Разложко се е подобрило, средата също е променена значително. Според цифрите само около 8 процента от хората са казали, че "нио не се прави".

Проучването за “Обществени нагласи - оценки, приоритети и перспективи пред развитието на община Разлог” отчита, че общината се развива успешно. Преодолявайки дългогодишното противопоставяне между „град“ и „села“, жителите на общинския център, така и на селата, дават сходни позитивни оценки за развитието на общината, отчитайки рязък скок на позитивно мнение, след поемане управлението на Община Разлог от страна на  Венцислав Гърменов и зам.-кмета Иван Гюров, отчитат в проучването.

Кметският екип зае постовете извънредно, тъй като титулярът Красимир Герчев бе детрониран и санкциониран за корупция. Получил е 8000 лева облага от общински проект за което той самият призна публично, но подчерта, че е направил дарение.

От пролетта на изминалата година, до днешна дата, Гърменов е начело на Община Разлог, заедно със своя заместник Гюров, а от септември и в екип с Гергана Фарфарова. Тенденциите за повишаване позитивните нагласи към новоизбраното ръководство на Община Разлог се отчитат, не само спрямо последното подобно проучване от април 2022 г., но и спрямо наблюдавания от Алфа Рисърч тренд от 2011 г. насам. Към момента около 56% от анкетираните твърдят, че общината се развива към „по-добро“, което е ръст от 11 на сто спрямо миналата година. Нивото на одобрение е близко до това от предишните 12 години. Позитивните оценки са 41-43 процента. Забележителен е спадът в негативните мнения – до 5 на сто, което много рядко се наблюдава в социологически проучвания. Вижте анонс от извадката:

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано