Пускат общински чиновници в благоевградски заведения

Сподели във Facebook

Служители от Община-Благоевград излизат на масови проверки в питейни заведения, барове и търговски обекти.

Акцията на чиновниците е от 12 октомври. Заповедта е издадена днес от кметския екип в града, но се счита в сила от 1 октомври до 30 ноември.

Общинарите, без да се посочва от кои отдели са и как ще се лигитимират, ще следят стриктно за спазване на противоепидемичните мерки.

В заповедта се сочи, че в заведенията се забранява предоставянето и използването на наргилета. В магазините задължително трябва да има метър и половина дистанция между клиентите. Маските на закрити обществени места за абсолЮтно задължителни, в противен случай следват санкции.

В ресторантите и местата за хранене маски не са нужни, но заетите места не трябва да надхвърлят 50 процента от капацитета, поясняват от Общината. Без маски ще са журналистите и участниците в телевизонни и радио програми. 

Забранено е в учреждения, учебни заведения и други обществени сгради да се допускат хора с респираторни заболявания, предупреждават в заповедта. При възможност, работодателите да подсигуряват условия за дистанционно изпълнение на слежубни ангажименти.

Заповедта: http://www.blgmun.com/files/COVID19/zap09102020.pdf

Напиши коментар

Коментари

  1. респект -
    Ченгета, багдатски лъжци и кОрви прецакаха Том
  2. респект -
    Ченгета, багдатски лъжци и кОрви прецакаха Том
  3. Джемая фест -
    Тоя на колко ракии е бил като е писал тая заповед - у петък...

Избрано