200 мъже се надпяват на фолклорен фестивал

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Над 200 участници в 22 мъжки групи от различни краища на страната се конкурират в третото издание на фестивал за мъжки певчески групи "С хляб, вино и песен". Началото е днес. Организира се от общинарите в Симитли.

За първа година фестивалът има конкурсен характер. Изпълненията се оценяват от жури, съставено от специалисти в областта на фолклорната музика.

Предвидени са щедри награди. Голямата е 500 лева, за класираните на първо място - 300, за второ - 200 лева. Класираните на трето ще получат 100 лева. СИма и специална награда на кмета Апостол Апостолов. Тв "родина ще направи клип на избраната от тях група.  Звукозапис на музикално изпълнение ще направят в БНР. Всички певчески групи ще получат грамота за участие.

В празничната програма участие ще вземат самодейните състави от община Симитли, певицата Павлина Теова и мъжката певческа група „Веселие“ – гр. Симитли. След церемонията по награждаване, от 19:30 часа, Ансамбъл “Чинари” (Ensemble Chinary) и Трио Булгарина (Bulgarina / Булгарина) ще изнесат концерт-спектакъла "Ние българите". Имайки предвид тематиката на събитието, организаторите - Община Симитли и директора на фестивала - Любомир Марянски, приканват всички гости да бъдат облечени в облекла с фолклорни мотиви.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано