Арестуваха рецидивист за фалшиво пълномощно

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

При опит да отлети към Дубай, са арестували криминално проявен перничанин. Белезницине щракнали на летището.

Валентин Кирилов-Пуйката е обвинен не за поредно посегателство върху чуждо имущество, а защото предоставил фалшиво пълномощно от бившата си съпруга, че може да изведе в чужбина непълнолетния им син. Преди 2 години Кирилов се раздели с половинката си и заживя с новата си приятелка, която също има дете от предишния си брак.

Синът на Пуйката е бил върнат на майка му, а срещу бащата е образувано досъдебно производство за фалшивия документ. Ако бъде доказано, че Кирилов сам е фалшифицирал подписа на бившата си съпруга, той може да бъде осъден на до 2 години затвор, сочи Уикенд. Само преди 4 месеца Пуйката беше арестуван с крадено луксозно „Ауди S8” в столичния кв. „Левски” от антимафиоти от отряд „Кобра“ след щуро преследване из тесните улички на квартала. При последвалото претърсване на автомобила на рецидивиста бяха открити специални технически и заглушителни устройства, използвани за кражби на луксозни коли. Срещу Кирилов и задържания с него автокрадец, с прякор Войника, беше повдигнато обвинение, но въпреки солидното кримидосие на Пуйката и оперативни данни на МВР, че е сред босовете на автомафията в България, пернишкият бандит е бил освободен от ареста без каквато и да е мярка за неотклонение.

Валентин Кирилов-Пуйката е с километрично досие, а миналото лято Върховният касационен съд окончателно го осъди на смехотворните 2 г. затвор за обири на сейфове на две фирми в Перник. Кирилов обаче не се озова в затвора, тъй като е лежал продължително време в ареста.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано