Благоевградски войници с икона на Свети Георги на мисия в Косово

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Благоевград изпрати над 100 военни на мисия в Косово. Състоя се церемония на площад "Георги Измирлиев". Войниците са от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград. Поздрави ги началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Пожела на военнослужещите да изпълнят достойно дълга си, давайки своя принос за сигурността на Балканите, Европа и света.

Кметът Методи Байкушев подари икона на Свети Георги Победоносец на командира на мисията майор Красимир Дамянов. Свещеници от благоевградския храм „Въведение Богородично“ отслужиха водосвет за здраве.

Българският контингент ще изпълнява задачи за подпомагане на усилията за възстановяване и поддържане на сигурността в Косово под командването на заместник-командир на 2-ри многонационален батальон от силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО майор Красимир Дамянов и командир на ротата капитан Фердо Фердинандов. Непосредствено след ритуала по изпращане на военните официално бе открита и изцяло ремонтираната сграда на щаба на 3-то бригадно командване.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано