Българин е с избити зъби и счупена челюст от трима македонци

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

В Охрид е нападнат и пребит българин, който е съосновател на културния клуб "Цар Борис".

Побоят е нанесен над Християн Пендиков. 22-годишният е в болница с избити зъби, счупена челюст и пукнат прешлен на врата. Бит е от трима, съобщи почетният лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"През последните седмици заплахите срещу българи в РСМ се засилиха. В Охрид това е само третият подобен инцидент. Първо бяха счупени прозорците на офиса на клуба, после бе стреляно с пистолет по него, а сега е пребит и негов активист. Македонската полиция до момента не е разкрила нито един от извършителите на тези действия. Агресията на антибългарските среди в Северна Македония се изостри, насърчавана открито от официални политически среди в Скопие. След като българските политици клекнаха на „партньорския“ натиск и приеха т.нар. план „Макрон“, който позволи на един брутално антибългарски, корумпиран и недемократичен режим в Скопие да започне преговори за членство в ЕС. Антибългарският елит в РСМ видя, че днешните български политици не могат сами да вземат решения, а се командват отвън. И станаха не само нагли, но и брутални", коментира Каракачанов.

Той е категоричен, че за всичко, което се случва на българите в Македония, са виновни онези безгръбначни български политици, които предадоха и българските национални интереси, и българите в Македония, клякайки пред външния натиск на „партньорите“ в името на някакви мъгляви, глобални, демократични интереси.

"Ако и днес правителство, и президентът Радев - който го назначи, и този път не направят нещо ясно, твърдо и категорично в защита на сънародниците ни в Македония, убеден съм, че в България все още има достатъчно българи, които могат да вземат нещата в свои ръце - така, както са го правили в миналото", смята Красимир Каракачанов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано