Фермерите искат оставка на Кирил Вътев, разкриват данни за бизнеса му

Сподели във Facebook

Пореден протест провеждат днес земеделци, фермери и животновъди. Ще изразят недоволството си пред ресорното министерство и ще поискат пак оставката на министър Кирил Вътев, който не е изпълнил исканията им за подобряване на финансовата ситуация в бранша. Според протестиращите подпомагането от страна на държавата е недостатъчно и става причина българското животновъдство да загива.

"Случващото се в млечния сектор в България е страшно. До август са закрити 323 кравеферми и 305 овчарници. Ако досега беше около 50 процента сухото мляко в продуктите, сега ще е около 70-80 процента. Къде останаха думите на министъра, който трябваше да върви по веригата и да стимулира българското производство. От министър на земеделието той се превърна в министър на преработвателите с вносна суровина", нудоволстват родните производители, ангажирани с изхранването ни.

„Допускат на пазара ни масово некачествено вносно месо. Кирил Вътев работи в неговото предприятие с такова месо, но той твърди, че е качествено”, твърдят недоволните земеделци и фермери.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано